Аптека

Во склоп на ПЗУ Бами Кор Медика во Тетово, функционира аптека во наменски изграден простор во новиот објект.

Лабораторија

Во новиот блок лабoраториската дејност е сместена во најсовремени просторни услови наменски изградени за таа дејност.

Стоматологија

Од 1ви Декември 2012 година, со работа започна стоматолошката ординација во склоп на ПЗУ Бами Кор Медика - Тетово.

СТОМАТОЛОШКА ДЕЈНОСТ

 

Детска и превентивна стоматологија

 • Превентивни прегледи и совети за оралното здравје
 • Санација на кариозни лезии на млечни заби (со гласијономерни полнења кои испуштаат флуор за заштита од кариес)
 • Ендодонски третман на млечни и млади трајни заби
 • Залевање на фисури (со што се спречува појава на кариес)
 • Превентивна флуоризација
 • Чистење на меки и тврди наслаги на забите
 • Екстракција на млечни заби

 

Конзервативна и естетска стоматологија

 • Апликација на композитни и високо естетски нанокомпозитни пломби
 • Ендодонски третман (лечење на заби, умртвување на нервот и полнење на каналите на коренот на забот)
 • Санација на фрактурирани (скршени) заби
 • Поставување на забни циркони (украси на забите)

 

Протетика

 • Металкерамички (порцелански) коронки и мостови
 • Безметални (циркониум) коронки и мостови
 • Парцијални и тотални мобилни протези
 • Поставување на колчиња и леани надградби
 • Мобилни визил протези (со атечмени)
 • Термопрес (еластични) валпласт протези

Болести на Уста и Парадонт

 • Дијагноза, план и терапија на парадонтопатија
 • Терапија на воспаление на непцата (гингивит)
 • Чистење и обработка на парадонтални џебови
 • Чистење на забен камен со ултразвук
 • Чистење на меки наслаги и полирање на заби

 

Орална Хирургија и Имплантологија

 • Екстракција на заби
 • Екстракција на заостанати корени
 • Инцизија на интраорални апсцеси
 • Поставување на титаниумски импланти (во соработка со реномирани специјалисти имплантолози)

 

Ортодонција

(во соработка со врвни специјалисти ортодонти од Скопје)

 • мобилни протези за деца
 • фиксни протези
 • изработка на фиксни протези (кои не се гледаат )
 

 

Тел: 044 / 335 - 747


Моб: 070 / 209 - 039

 

Адреса:

ул. Благоја Тоска ББ

1200, Тетово

(веднаш под Хируршки блок на

Медицински Центар - Тетово)

ЛОКАЦИЈА